Staro 08.02.2010, 13:48
marija marija je odsutan
Junior Member

Datum pristupanja: 08.02.2010
Početno Mutan vid

Poštovanje,
imam 19 godina i unazad pola godine povremeno mi se javlja mutan vid. Na pregledu za autoškolu nisam vidila na daleko zadnja 2 reda. Nakon toga na sistematskom za fakultet sam vidjela sve i na blizu i na daleko. Ta "mutnina" mi se ponekad javi na oba oka, ponekad samo na jednom. Također, nekada me zna boliti lijevo oko, imam osjećaj u dubini negdje. Dosta vremena provodim za računalom zbog prirode fakulteta (informatika). Također mi se znaju javiti i vrtoglavice, nestabilnost. Zbog toga sam prošla audiovestibululošku obradu koja je pokazala najvjerovatnije upalu centra za ravnotežu i neurološku obradu (eeg). Ponekad također imam kao nekakve bljeskove pred očima koji traju par sekundi i onda se smire. Naručena sam na pregled kod oftamologa za 3 tj. Možete li mi reći o čemu bi se tu možda moglo raditi i imam li razloga za brigu? Mogu li vrtoglavice biti vezane uz te probleme sa očima? Unaprijed hvala! Pozdrav!
Odgovori s citatom
Staro 09.02.2010, 10:20
Tihomir Ćurković Tihomir Ćurković je odsutan
Junior Member

Datum pristupanja: 08.12.2009
Početno

Vaše vrtoglavice imaju primarno uzrok u upalnim promjenama centra za ravnotežu. Da bi se točno utvrdili razlozi povremenih mutnina i bljeskova mora se obaviti kompletan očni pregled. Razlog može biti u nekorigiranoj refrakcijskoj anomaliji, može biti loš suzni film, a također treba dobro pogledati fundus tj. očnu pozadinu.
Odgovori

Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja poruke
Ne možeš otvoriti novu temu
Ne možeš ostaviti odgovor
Ne možeš stavljati dodatke
Ne možeš uređivati svoje postove

BB code je uključeno
Smajlići su uključeno
[IMG] kod je uključeno
HTML kod je Isključeno

Idi na forum

Sva vremena su GMT +1. Vrijeme je 16:30.