Staro 24.02.2010, 17:56
nokia nokia je odsutan
Junior Member

Datum pristupanja: 24.02.2010
Početno Nejednaka veličina zjenica

Poštovani,
Imam 25 godina i nikada nisam imao problema sa vidom. U posljednjih godinu dana počeo sam primjećivati kako mi je jedna zjenica veća od druge, ne stalno već povremeno se to dešava. Nekad je lijeva veća od desne i obrnuto. Prilikom buđenja nekada osjećam kao da mi je zamagljen vid lijevog oka, kada gledam u display mobitela u mraku primjećujem da je boja normalna kada gledam desnim okom dok lijevim mi izgleda kao da preko te boje na display-u ima prozirna bijela boja, nije zamagljeno već drugačiji intenzitet boje. Bavim se poslom koji zahtjeva provođenje mnogo vremena za kompjuterom. Vidim odlično i na daljinu i blizinu. Pa sam sad malo zbunjen. Da li mi se to javilo zbog eventualnog naprezanja očiju prilikom prekomjernog gledanja u monitor ili je nešto drugo u pitanju, ne znam... Koji bi bio Vaš savjet?
Hvala.
Odgovori s citatom
Staro 26.02.2010, 09:42
Tihomir Ćurković Tihomir Ćurković je odsutan
Junior Member

Datum pristupanja: 08.12.2009
Početno

Anizokorija odnosno nejednaka širina zjenica ukazuje na poremećaj živca šarenice ili mišića zjenice što se kod mladih ljudi može javiti poslije nekog virusnog oboljenja. Obolijevaju tipično mladi ljudi, a 80% slučajeva je jednostrana. Detaljnom obradom kod neurooftalmologa trebate razjasniti uzrok ovakvog vašeg stanja, jer postoje i drugi mogući uzroci koje treba isključiti i doći do prave dijagnoze.
Odgovori

Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja poruke
Ne možeš otvoriti novu temu
Ne možeš ostaviti odgovor
Ne možeš stavljati dodatke
Ne možeš uređivati svoje postove

BB code je uključeno
Smajlići su uključeno
[IMG] kod je uključeno
HTML kod je Isključeno

Idi na forum

Sva vremena su GMT +1. Vrijeme je 14:19.